Апелативният съд във Велико Търново върна директно на прокуратурата делото за смъртта на починалия по време на работа Маню Л. Според съда на втора инстанция има противоречия в обвиненията срещу тримата, сочени за виновници - изпълнителния директор на „Автомагистрали-Черно море“ АД-Шумен Димо Д., ръководителя на групата Пламен П. и машиниста Стоян С. 
Работникът намери смъртта си на 31 юли 2012 година по време на строеж на магистрала край село Звездец. Той бе премазан от неизправна, преработена без разрешение и документи машина с неработещи спирачки, управлявана от работик с 2.20 промила алкохол в кръвта. Според прокуратурата виновни за трудовата злополука са както шефът на най-високо ниво, така и останалите отговорници, които е трябвало да следят за трудовия ред. 
На първа инстанция Русенският окръжен съд наказа изпълнителния директор и бригадира с 2-годишни условни присъди, а машиниста - с 3 години условно. Те обаче обжалваха наказанията си, а второинстанционните съдии видяха редица нередности - не били посочени конкретните им действия и бездействия покрай нарушенията, не било уточнено дали до инцидента се е стигнало заради незнание или поради немарливост и защо. Освен това съдът не бил защитил размера на наложените наказания. Затова делото се върна с няколко стъпки назад и бе пратено за ремонт в прокуратурата.