Сесил Каратанчева се нареди до спрялата преди 12 години с тениса американка Дженифър Каприати, която поиска уличената в употреба на допинг Мария Шарапова да върне всички пари от наградните фондове, да се раздели с титлите си и да бъде наказана сурово, дори с доживотно изхвърляне от корта. 
Мотивите на Каратанчева са, че рускинята сама съобщила за прегрешението си, което означавало нейното фаворизиране. Обикновено подобна новина излизала от ръководството на световния тенис. Освен това Шарапова вършела допинг измамите в продължение на цели 10 години! И нямало да бъде наказана тежко, тъй като била звезда. А трябвало.
Ако коментарът по случая с доскорошната Наша Маша бе на друга тенисистка, щеше да е почти нормално. Ала наша Сесил изглежда забрави как бе спипана с допинг, когато бе едва на 14 години! Тогава, сигурно помните, бе вкарано обяснението, че забраненият препарат попаднал в организма й покрай решаване на проблем с нейна нежелана бременност! След това дойде делото на Каратанчева срещу русенска фирма, спряла спонсорския си договор с нея заради гръмкия допинг скандал. 
Голямата надежда Каратанчева, която така и не се превърна в голяма звезда, е на последните места в първата стотица на световната ранглиста, а Шарапова неизменно държи позиция в Топ 10. Две различни планети, обединени само от факта, че са блъснати от един астероид! Е, дава ли това право на едната да разсъждава публично за морала на другата?