Състезателят на „Юнак“ /Русе/ Георги Вангелов донесе бронзов медал за България на европейското първенство по борба за мъже и жени в Латвия. В схватка от малкия финал на категория до 57 килограма Георги отнесе с 12:2 беларусина с дагестански корени Асадула Лачинов! Нашият призьор подчини Лачинов пред очите на шефа на федерацията Валентин Йорданов, който пристигна в Рига от САЩ. 
Медалистът е роден на 29 юли 1993 година в Раднево. Първият му треньор е Красимир Добрев. После преминава в „Армеец-ЦСКА“, където се готви под ръководството на Рахмат Сукра. 
Вангелов стана състезател на „Юнак“ преди няколко месеца със съдействието на Сукра и на шефа на федерацията Валентин Йорданов. Той е един от тримата българи с Владимир Дубов и Радослав Великов, които ще се борят за олимпийска квота в категория до 57 килограма. В крайна сметка федерацията ще заложи само на един квалификант. Дано това да е Георги, защото така Русе ще получи възможност да има още един пратеник на игрите в Рио де Жанейро. 
В кариерата си дотук Вангелов има вицетитла от европейско първенство за състезатели до 23 години, сребърно отличие от световно за юноши, златен и бронзов медал от европейско първенство за кадети.
Според източници от федерацията той ще се бори и на европейското за състезатели до 23 години, домакин на което от 29 март ще е русенската зала „Булстрад Арена“. 
След края на първенството в Рига шефът на федерацията Валентин Йорданов ще се завърне в България, за да се заеме с организацията на шампионата в Русе.