Бежанците на границата ми скочиха и се защитавах. Това обяви Динко Вълев пред bTV. Мъжът от Ямбол предизвика широка дискусия с действията си, след като лично залови група сирийци, проникнали у нас.Мястото е на метри от границата с Турция, близо до село Долно Ябълково. Динко Вълев и негов приятел отиват да карат АТВ, когато се натъкват на групата мигранти.

"Изведнъж един човек изскочи пред мен, аз го заобиколих и слязох, и той се засили отгоре ми. Ударих го, ударих го и той падна на земята, започна да вика - Аллах, маллах. Беше облечен с едни скъсани обувки, яке и една раница на гърба", разказва Динко Вълев.

„Направих това, което беше правилно. Защитавах се”, добави той.

Нидал Алгафари също коментира темата, като каза, че Динко просто се е правил на бабанка и не така трябва да се отнасяме към мигрантите. 

„Вижда бежанци и тръгва да се бие. Защо е нужно? Не се постъпва така. Бежанците са хора, които в момента търсят спасение”, обяви Алгафари.

„Защо тогава режат мрежата и минават границата”, контрира го Динко. 

В разговора участва и адвокат Николай Хаджигенов, според когото в думите на Динко се съдържат много признания за нарушения на закона и ако се стигне до, той ще си получи заслуженото. 

„Всичко, което говорите в студиото, може да се използва в съда. Има куп нарушения на закона от ваша страна, така че не се правете на герой”, обяви юристът.

Динко пък му отговори, че явно адвокатът е решил да си вдига имиджа, след като е дошъл в студиото да коментира темата. 

Срещу Динко от гората излизат общо 11 души. С тях има три жени и едно дете, както по-късно става ясно, а всички са от Сирия. "Всички мъже, които излязоха от драките, от храстите, се запътиха да мачкат, да се бият, обаче като видяха другите на земята и да кървят, се отказаха. Единият имаше в себе си отвертка”, допълни Динко.

След това мъжът подал сигнал към телефон 112. Юристи определиха действията на мъжа като "незаконен арест".