Бърза проверка по случая спочиналата на ул. "Оборище" и пресечката на ул. "Кракра"доведе до дисциплинарно уволнение на диспечерката на спешния телефон 112, съобщават от Центъра за градска мобилност.
Припомняме, че снощи жена почина на улица в София, след като линейката се забавила 20 минути. Очевидци изразиха и сериозното си възмущение от тона на диспечерката, приела сигнала на телефон 112.
"Веднага се обадихме на спешния телефон. 10 минути след това се обадихме пак. Някаква жена много арогантно ни каза, че скоро няма да дойде екип. Екипите дойдоха доста по-късно, тоест някъде мисля, че на 23-тата минута да установят смъртта на жената, която не е страдала от заболявания, и може би можеше нещо да се направи за нея", каза  свидетел.
Извършена е проверка по случая, изготвен е и доклад до министър Петър Москов от директора на ЦСМП София д-р Георги Гелев.
Проверката показа, че повикването е прието в 18:41ч. На мястото на инцидента екипът пристига за 14 минути, в 18:55ч. и установява настъпила биологична смърт. По време на придвижване на екипа е прието второ обаждане от мястото, по време на което дежурният диспечер се е държал непрофесионално и с поведението си е уронил общественото доверие в институцията. Във връзка с това Ръководството на ЦСМП- София предприема стъпки за дисциплинарно уволнение на виновния диспечер.