Десислава Минчева–Раул е новият постоянен кореспондент на bTV Media Group с фокус върху отразяването на актуалните теми и събития от Брюксел и Западна Европа. Журналистът от години живее и работи в Париж и е добре позната на зрителите на bTV с включванията си по време на трагедията „Шарли Ебдо”, както и с репортажите си след терористичните атаки във френската столица. От началото на 2016 година тя вече следи и работата на европейските институции и участието на българските политици в тях.

„За мен е от голямо значение, че с екипа на bTV гледаме в една посока и вярваме в общи каузи. Надявам се, че с взаимните ни усилия все повече българи ще се интересуват от зачитането на човешките права и свободи и европейската външна политика като цяло.”, коментира Десислава Минчева по повод присъединяването си към екипа на медията.

По време на участието си в предаването „120 минути” тази неделя, гласът на bTV от Франция говори откровено за Париж, за все по-високото ниво на заплаха, за страха и новия вид тероризъм.

Зад гърба си кореспондентът на bTV има богат професионален опит – до 2004 г. тя е работила като журналист и програмен директор към RFI (Радио Франс Интернационал – България). В периода 2006 - 2015 г. е била директор „Комуникации“ в AFVT (Френска асоциация на жертвите на тероризма), като е заемала същата позиция и в най-значимата френска неправителствена организация, работеща против смъртното наказание – ECPM („Заедно против смъртното наказание”).