Кеф ти риба, кеф ти паламуд. Реално изправен пред възможността да проникне в смисъла на тази някогашна поговорка се оказал русенец, който си купил консерва за вечеря. Избрал си октопод - искал да си достави екзотичното удоволствие да похапне от морския обитател с осем пипала. И русенецът без двоумение посегнал към ламаринената кутия, на етикета на която било написано името на един от символите на мафията. 
Какво било неговото учудване /на гражданина, не на символа La Piovra/, когато на друго етикетче отстрани на кутията прочел инфо за съдържимото вътре - а там черно на бяло било написано, че консервата съдържа... калмари! 
Ха сега де! - рекъл си озадаченият русенец, но за да разреши загадката на двата етикета, просто побързал да отвори ламаринената опаковка. Вътре се оказал все пак октопод! 
На какво се дължи разнопосочната информация - дали на разсеяност, или на съзнателно объркване, вероятно никой няма да може да обясни. Но за пореден път се убедих, че на български етикет много-много вяра не можеш да имаш, коментира гражданинът.