47-годишният Велислав К. да бъде обявен за местно и национално издирване, а мярката му за неотклонение да бъде променена от подписка в задържане под стража. Това реши състав на Русенския районен съд, който не успя да стартира делото срещу бизнесмена, тъй като той не дойде в съдебна зала. Според съпругата и адвоката му мъжът искал да присъства на процеса, но от месеци бил на гурбет в Англия, а работодателят му там не го пускал в отпуска. Съдът обаче подложи на съмнение сериозността на оправданията и бе категоричен, че не толерира такова поведение. Посочи и че щом мъжът влезе на българска територия, ще бъде арестуван.
Според прокуратурата Велислав, който е бил пълномощник на „Велмар Л 95 Казанджиев“ ЕООД, е измамил жена, като й обещал чуден апартамент в центъра на Русе. Аферата се разиграла през 2010 година, когато бъдещата новодомка вече си представяла жилището на втория етаж в кооперацията, която имала одобрен архитектурен проект. Бленуваният апартамент от 66 кв.м обаче останал мираж, но пък за сметка на това клиентката олекнала с близо 61 000 лева.
Самият Велислав не признава вината си и вероятно докрай ще оспорва всяка дума в обвинителния акт. Делото продължава през април, за когато има надежди, че усилията мъжът да бъде открит, ще се увенчаят с успех и той ще стъпи в съдебна зала.