32-годишният Горан Филипов, който на 23 февруари по обед дръпна портмонето на жена, докато пазарува мартеници на базара срещу училище „Отец Паисий“, ще чака присъда задържан в ареста. Младият мъж се оказа с две тежки присъди зад гърба си. Първоначално той е съден за изнасилване, а след това и за грабеж, който го е вкарал за 4 години и половина в затвора. Наказанието си изтърпял през юли 2012 година.
Вчера прокуратурата поиска Горан да бъде вкаран за постоянно в ареста. Обвинението подчерта, че докато жената е държала портмонето си в ръка, рецидивистът насила го е грабнал и хукнал да бяга. Случаен гражданин обаче тръгнал да го преследва и успял да го задържи в междублоково пространство, след което върнал на ограбената портмонето. Престъпникът не успял да се докопа дори до стотинка от него, а на всичкото отгоре бил заобиколен от хора, докато дойде полицията и го арестува. Спасителят на дамата обаче не изчакал органите на реда и затова се води неизвестен.
За поредното погазване на закона Горан може да отнесе между 5 и 15 години затвор, но засега той не се признава за виновен.
Състав на Русенския окръжен съд обърна внимание на изключителната дързост и наглост на рецидивиста и сметна, че той трябва да чака трета присъда в ареста. Мярката може да се обжалва.