12 години и 8 месеца затвор при първоначален строг режим е наказанието на Йорго Колев, осъден за това, че 42 пъти е изнасилил дъщеря си в периода от октомври 2015 г. до 20 януари 2017 г. Присъдата му всъщност е 19 години лишаване от свобода, но тъй като делото се гледаше по съкратената процедура, тя е намалена с една трета. 
Гражданският иск на пострадалото момиче също е уважен, но не за 100 000, както беше пожелала тя, а за 60 000. Нейната адвокатка Юлия Данева заяви, че е доволна от наказанието и от сумата, определена за клиентката й, и не мисли да обжалва присъдата. 
Не такава беше позицията на адвоката на Йорго - Николай Колев, според когото присъдата е несправедлива, защото 19 години се дават за убийство. Той смята, че дори след намаляването наказанието е твърде тежко. 
В понеделник, когато мина второто и последно заседание по делото, прокурорът поиска 18 години затвор за извратения баща, които да станат 12, когато се редуцират с една трета, но съдът беше още по-строг в преценката си колко заслужава перверзникът. 
Йорго Колев ще трябва да плати и 2400 лева държавна такса по гражданския иск и още 1650 на областната дирекция на МВР в Русе, колкото те са похарчили за разследването на серията от гнусни престъпления. 
Присъдата не е влязла в сила и в следващите 15 дни адвокатът на бащата-изнасилвач има време да обжалва размера на наказанието пред Апелативния съд във Велико Търново.