Обявен за местно издирване заради неявяване като свидетел в съда мъж от Русе бе задържан, срещу шофьор с над 2 промила алкохол в кръвта бе образувано досъдебно производство, а на 19 души бяха съставени актове заради липса на документи за самоличност и нарушения на Закона за движение по пътищата. Това е резултатът от проведената в Русе полицейска операция срещу демонстративните мутренски автомобилни кортежи и непозволените, но често огласяващи различни квартали с рев на двигатели и писък на гуми автомобилни гонки.
В петък и събота през нощта са проверени 56 дискотеки, над 10 обекта с частна охрана и 86 граждани. 
Не са констатирани нарушения по линия на частната охранителна дейност, както и по отношение на незаконно притежаване или носене на оръжие.
Проверени са булевардите „Липник“ и „Тутракан“, които най-често се превръщат в писти за среднощни състезатели, но не са установени нередности.
Операцията е национална и продължава. Тя се провежда по заповед на главния секретар на МВР Георги Костов, издадена след бруталния побой, нанесен на беззащитен човек от мутри на околовръстното шосе в София заради натиснат клаксон.
Междувременно стартира още една масова акция.
Под координацията на Междуведомствения координационен център за противодействие на контрабандата и контрол на движението на рискови стоки и товари в ГДБОП се извършват проверки на обекти, търгуващи с гориво, съобщиха от пресцентъра на МВР.
Масираният контрол идва дни след като от Комисията за защита на конкуренцията най-после „откриха“ картел и монополно положение на пазара за горива в страната.
До момента близо 29 000 л некачествено гориво са спрени от разпространение в цялата страна и са констатирани устройства, за които се предполага, че се използват за манипулиране на данните, подавани към НАП. Специализираната операция се провежда на територията на столицата и още 15 областни града, след които е и Русе. Освен антимафиоти в нея участват служители на Националната агенция за приходите, Агенция „Митници“, Държавната агенция за метрологичен и технически надзор и ДАНС. Проверките текат под надзора на прокуратурата.