Футболистите на „Дунав“ откриха пролетния сезон с много важна домакинска победа от 1:0 срещу солидния отбор на „Нефтохимик“ /Бургас/. Русенският тим има вече 41 точки, а на 5 март ще защитава лидерската си позиция с тежко гостуване на „Созопол“. 
2500 зрители дойдоха на Градския стадион въпреки суровото време. Този път мокрият терен издържа и не се превърна в кална нива. „Дунав“ се приспособи по-бързо към коварните условия и можеше да открие резултата с първата си атака. Георги Чакъров бе изведен сам по десния фланг, напредна с дрибъл, но диагоналният му шут изпрати топката покрай лявата греда.
Голът падна в 12-а минута. Юлиян Ненов се пребори за топката по дясното крило и я пусна успоредно на голлинията. Мирослав Будинов пое топката с гръб към вратата, завъртя се около оста си и стреля мощно под плонжа на Петър Денчев - 1:0. Гостите се отсрамиха за цяло първо полувреме с едно плахо центриране и нескопосан опит за воле.
Двубоят след почивката бе мъжка битка в средата на терена за всяка педя площ. След 50-а минута „Нефтохимик“ се поизнесе в предни позиции, но така и не намери път към вратата на Мартин Луков. „Дунав“ пък можеше да покачи на 2:0. Бърза атака с няколко подавания изведе Чакъров по левия фланг, той центрира, Юлиян Ненов стреля от движение, Денчев извади като по чудо топката от долния десен ъгъл и с помощта на напречната греда опази вратата си. После Диян Димов нанесе страховит далечен удар и малко не му достигна, за да реализира красив английски гол. 
Бургазлии направиха единствената си опасна атака към края на мача, когато Димитров стреля с глава след центриране от фланга. Луков обаче плонжира вляво и предотврати изравняването. „Дунав“ отговори бързо с атака на Мирослав Будинов, който открадна една топка пред пеналта на гостите. Централният нападател напредна скоростно и излезе абсолютно сам срещу вратаря, но не можа да уцели хубаво топката и тя излезе в аут след фалцовия му шут с левия крак.
Будинов бе безспорният №1 в мача. Макар и таран, той свърши много черна работа в средата на терена, а и често се връщаше дълбоко в половината на отбора си, за да помага на защитата при статичните положения и борбата за високите топки. 
Много добре се представи и Антон Огнянов. Дебютантът в официален мач демонстрира няколко бързи рейда на висока скорост, фина обработка на топката и умение да я задържа, когато се налага.
Георги Чакъров също показа подобрение в играта, но в някои моменти направо прегоря покрай желанието си да отиграва топката бързо и ефектно.
Като цяло защитата в центъра с Мартин Ковачев и Михаил Милчев си свърши работата почти перфектно. Много активен в двете фази на играта бе левият бек Атанас Атанасов. Халфовата линия се отчете с немалко брак в подаванията, но пък се хвърли биткаджийски за всяка първа топка и навъртя сериозен километраж.
Мачът като цяло не бе груб, ала варненският рефер Драгомир Драганов нашари „Дунав“ с доста жълти картони, на моменти пресилени и дори смешни. Капацитети казаха след мача, че се е справил. Публиката далеч не бе на това мнение.
Преди двубоя феновете и играчите почетоха с едноминутно мълчание паметта на Трифон Иванов, футболния съдия Любчо Славчев и на фена на „Дунав“ Валентин Колев-Гаргата.       
„Дунав“: Луков, Петков, Ковачев, Атанасов, Милчев, Димов, Ненов /Костадинов-83/,     Чакъров /Патев-87/, Будинов, Читаков /Раденцов-61/, Огнянов. 
„Нефтохимик“: Денчев, Трифонов, Андонов, Хаджиев, Гаджев /Дрянов-83/, Филипов, Неделчев, Мисяк /Стефанов-46/, Борисов, Димитров, Иванов.