29-годишният Стефан С. ще чака присъда в ареста, реши състав на Русенския окръжен съд и не пусна в по-лека мярка задържания през септември млад мъж. Той бе заловен при специализирана полицейска операция след подаден сигнал, че пренася значително количество наркотици.
Униформени от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ и от Второ районно реагирали на информацията и на 23 септември около 19.30 часа спрели взетия назаем таксиметров автомобил „Шкода Фабия“ на пътя Русе-Варна в района на Писанец. Там е извършено и претърсване, при което е открит половин килограм марихуана.
Според защитата на Стефан обвинението срещу него вече е разколебано след очна ставка със свидетел. Освен това колата не била негова, а я взел от сервиз, където всеки имал достъп до нея. Прокуратурата обаче изтъкна обратното и посочи, че младежът е потърсил точно таксито, което поискал назаем от свой познат.
В крайна сметка съдът сметна, че арестът продължава да е най-подходящата мярка за Стефан като му забрани през следващите 2 месеца да обжалва задържането си. Той вече има една условна присъда зад гърба си за наркотици.