Четири нови тристранни договора между Общината, Българската банка за развитие и областния управител Стефко Бурджиев са сключени през февруари, показва актуализираният регистър за изпълнение на Националната програма за енергийна ефективност.
Това всъщност са първите подписани от Бурджиев договори за 2016 година. Те са от 9 февруари и са за блок „Шейново“ в кв. „Възраждане“, бл. „Калофер“ на ул. „Братя Миладинови“, бл. „Чинар“ в кв. „Здравец Изток“ и бл. „Елба“ в кв. „Родина“. Така тристранните договори в Русе стават 29, като се очаква такъв да бъде сключен и за бл.6 на ул. „Изола планина“, за който вече има подписан договор между Общината и Сдружението на собствениците.
В началото на месеца пък е одобрено заявлението за интерес и финансова помощ за саниране на бл. „Иван Дечев“ в кв. „Родина“. През януари заявление е подадено и от сдружението на собствениците в бл. „Плевен“ в кв. „Възраждане“, но то все още се обработва. А иначе одобрените сдружения в Русе са 31, като за 30 от тях има сключени договори между Общината и сдруженията на собствениците.