Варненският бизнесмен Веселин Марешки, който разбърка картите на пазара на горива с 10-15 стотинки по-ниски цени, отваря бензиностанция и в Русе. Насочилият се и към петролния бранш търговец на лекарства е купил бензиностанция на булевард „Тутракан“, която все още работи под старата си марка, но се очаква през март сделката да бъде окончателно приключена и да започне редизайнът й с цветовете и символите на Марешки.   
„Утро“ провери вчера бензиностанция „Омега“, за която два независими източника твърдят, че е собственост на аптекарския бос. От персонала казаха, че нищо не им е съобщено официално, но се знае, че на първи март предстои нещо да се случи.
Вчера цената на бензин А95 в бензиностанциите на „VM Petroleum“ във Варна бе 1.67 лева при средна за страната цена от 1.83. Нафтата струваше 1.56 лева при средна за страната цена 1.76, а пропан-бутанът се продаваше на 74 стотинки при масова в страната цена 83 стотинки.  
Засега в Русе най-ниски цени на горивата държи бензиностанцията на ул.“Антим“. Вчера там цените бяха около тези на Марешки.
Нафтата, бензинът А95 и пропан-бутанът в Русе масово се продават на цени от 1.69-1.72 лева, 1.77-180 лева и 83-85 стотинки. Големите вериги дават на лоялните си клиенти карти за намаления, като отскоро към тази форма на отстъпки се присъедини и  бензиностанцията на „Газпром“ на бул.“Липник“.