Обезщетение от 25 000 лева заслужава пострадала жена, която се возела на каруца, застигната в сумрака и блъсната от кола. Това реши на първа инстанция състав на Русенския окръжен съд и осъди застрахователната компания, с която шофьорът е имал сключена застраховка,  да плати компенсацията. Всъщност жената претендираше 40 000 лева обезщетение, но съдът го сметна за прекомерно високо. Решението може да се обжалва.
Инцидентът станал на 21 август 2014 година на селски път в района на Екзарх Йосиф. Тогава на смрачаване жената и мъжът й били натоварили каруцата със сено и тръгнали да се прибират. В същото време каруцата приближавало „Рено Сценик“, а в насрещното идвал „Мерцедес А-класа“. И двете коли се движели на дълги светлини и почти едновременно сменили на къси. Заради това неосветената каруца изникнала изневиделица за шофьора на реното и той я блъснал. Двамата пътници паднали на пътя, а жената пострадала по-тежко - оказала се със счупена ръка и болки по цялото тяло, имала усложнения, претърпяла няколко операции и лежала на няколко пъти в болницата.
Според експертизата водачът е карал с по-малко от 60 км/ч преди удара и е имал възможност да избегне удара, но не е реагирал адекватно. През юни 2015 година Беленският районен съд наказа шофьора да плати само 1000 лева глоба за катастрофата и му отне книжката за 4 месеца.
С това обаче историята около катастрофата не приключи, тъй като пострадалата жена поиска да бъде обезщетена за причинените физически и емоционални болки. Съдът обърна внимание, че няма данни каруцата да е била регистрирана, нито да е имала светлини, които да я отличават. Въпреки това сметнаха, че застрахователят дължи обезщетение от 25 000 лева.