Варненецът Драгомир Драганов ще бъде главен съдия на утрешното дерби в Русе между футболистите на „Дунав“ и „Нефтохимик“ /Бургас/ /14 часа/. Драганов е елитен рефер. През есента бе поставен на 17-о място в ранглистата на арбитрите с право да ръководят мачове в „А“ група. През януари тази година той обаче се изкачи чувствително в листата и вече е на 7-а позиция. Негови помощници ще са съгражданите му Димо Вълчев и Христо Пламенов. Хонорарът за съдийски наблюдател ще е за Валентин Костов.
Драгомир Драганов е стар познайник на русенската футболна общественост. Само допреди две-три години той редовно получаваше наряди за възловите мачове във „В“ група на „Дунав“, „Бенковски“ /Бяла/ и „Две могили“. 
Интересът към дербито утре е толкова сериозен, че на Градския стадион ще има и... австрийци! Те ще пристигнат в Русе по покана на големия фен на „Дунав“ Венелин Иванов, който от години работи и живее във Виена.
„Това са две момчета, мои приятели. Непрекъснато им разказвам за „Дунав“. Те, естествено, ще подкрепят нашия отбор. В петък ще тръгнем към България и още същия следобед ще сме в Русе. Ще ги запозная вечерта с нашите фенове, в събота ще им предложа разходка из Малката Виена с други дунавски привърженици. После ще тръгнем за мача“, обясни Венелин за „Утро“.
Той допълни, че популярният фен Васко Тодоров вече е приготвил за австрийските гости шалчета от името на фенклуба „Дунав завинаги“.