Скандална грешка на организаторите лиши една от най-добрите боксьорки на БК „Русе“ и националния отбор Стойка Петрова от възможността да се бие на 67-ия международен турнир „Странджата“. По този повод вчера Стойка изпрати отворено писмо до медиите, което цитираме с незначителна намеса.

В 22 часа на 22.02.2016 бе изтеглен жребий. На всички схеми и програми разпечатани и подписани от официално лице, аз съм в горната част на схемата и ми  бе отредено да почивам в първия ден на надпреварата (23 февруари) и на 24-и да боксирам срещу представителката на Гърция. Съотборничката ми Станимира Петрова бе в долната част на схемата и трябваше да се изправи в първия ден на турнира срещу представителката на Тунис. Тези схеми и програми бяха предоставени на всички - треньори, съдии, ITO, състезатели, медии и зрители. Също така бяха публикувани в сайта на БФБ и Европейската боксова конфедерация (EUBC).
На 23 февруари сутринта, по време на закуска, треньорът Фикрет Ереджебов ни разясни жребия и каза, че този ден аз почивам, но трябва да участвам в тренировката от 10 часа. След изтощителната тренировка  с треньора на мъжкия национален отбор Димитър Мутафов  отидох в залата да наблюдавам опонентките в моята категория и да подкрепя съотборничката си в националния отбор Станимира Петрова.
Докато гледах срещите на единия ринг, от трибуните на публиката дотича  състезателка от девическия отбор и ми каза, че аз играя следваща среща на другия ринг. Поглеждайки монитора видях изписано името си. Огледах се в залата и видях треньорът Жоел  Солер Арате да ме приканва с жестове да отида в зоната  за извеждане на състезателите, където се намираше  Станимира Петрова с вече поставени ръкавици и загряла. Веселин Тодоров ми каза, че нещо е объркано и трябва да  изляза веднага на ринга. Отговорих, че нямам необходимата екипировка и идвам от изтощителна тренировка (тъй като на следващия ден ми предстои кантар и се налага да свалям килограми). Той ми отговори да взема от някой състезател назъбник /?/ и игрално облекло, а аз отвърнах, че идвам от тренировка и съм много изморена, освен това по схема и програма трябва да почивам. Каза ми: „Ще ти направим компромис  да си последна среща в този сеанс“, а до края  на сеанса оставаше 1 среща (около 15 минути) .
Не съм напуснала залата, за да не играя, а просто не беше възможно да изляза на ринга поради ред причини - физическото ми състояние, липса на необходима екипировка и на време за подготовка за игра. Хората, които са изучавали физиология и психология, могат да разберат какво ми е било психологическото и физиологичното състояние. Прибрах се в хотела да почивам, тъй като по схема трябваше да играя на следващия ден. На 24 сутринта  отидох на кантар, минах медицински преглед, но не бях допусната да мина официален кантар поради отсъствие на името ми в програмата.
Не търся виновни, за това си има ръководители, които да кажат кой е виновен. Аз съм професионалист и не може определени хора да се подиграват с непосилния ми труд и лишения.