Григор Димитров започна с победа участието си на турнира Abierto Mexicano TELCEL в Акапулко. Най-добрият български тенисист надви американеца Денис Кудла със 7:5, 6:1 и продължава във втория кръг на надпреварата. Това бе втори сблъсък между двамата и първа победа за българина, който беше загубил преди това от Кудла през 2011 година на турнира в Нюпорт.

Срещата стартира зле за поставения под №7 в основната схема Гришо, който допусна веднага да бъде пробит и изоставаше с 0:2 в първия сет. Българинът подобри играта и изравни до 3:3, а след това и поведе с 4:3 гейма. След това Димитров пропусна няколко възможности за пробив в осмия гейм, в който резултатът отново бе изравнен – 4:4. Двамата продължиха да печелят сервисите си до 6:5 за Гришо, който направи нов пробив в най-подходящия момент, за затвори първата част при 7:5 в своя полза.

Във втория сет двата спечелиха подаванията си в първите три сета, след което Григор Димитров направи пробив и поведе с 3:1 гейма. До края на частта българинът нямаше никакви затруднения и след още два пробива триумфира с 6:1.