Седем наркомани са заловени при специализирана полицейска акция в края на миналата седмица. Сред тях имало и трима дребни пласьори, които продавали дрога, за да изкарат пари за личните си дози.
В петък вечерта криминалистите обискирали къща на ул.“Екатерина Каравелова“ в „Дружба 2“. В стаята на познатия им 25-годишен дилър Камен М. били открити 10 грама марихуана, електронна везна и специална машинка, която смила изсушената марихуана и я превръща в трева за пушене.
Оттам акцията продължила на паркинга пред ресторант „Левента“, където е хванат 28-годишният Б.С. с две топчета от фолио с марихуана и найлонов плик с метамфетамин.
В събота вечерта полицаи обкръжили паркинга пред търговски център и задържали в момент на продажба двама сериозно напушени дребни дилъри, които вече не знаели на кой свят се намират, но въпреки това продавали трева на клиент. В тримата задържани - двама на 18 години и един на 17, са открити 10.5 грама трева и електронна везна.
След полунощ същият ден полицаите се прехвърлили на паркинга на Товарна гара, където е хванат 34-годишен с полиетиленови пликчета с метамфетамин. Докато го обискирали, униформените забелязали 23-годишната А.Р., която пристъпвала бавно и имала видимо неадекватно поведение. В нея е намерено едно пликче с метамфетамин и 6 таблетки екстази. 
Срещу седмината са заведени преписки и са започнати проверки за изясняване на престъпление за държане на дрога. Освен 17-годишният тийнейджър с дрогата, в нощните заведения и на проверените паркинги не са открити други деца.
В хода на полицейската акция са открити 18 литра ракия без документи за произход и платен акциз в заведение на центъра. Алкохолът е иззет, проверките продължават.