Още едно звездно име се прибавя в колекцията на зала „Булстрад Арена“. Именитият пианист Ричард Клайдерман, заради концертите на когото русенските меломани пътуват до София, Варна или Букурещ, на 7 юли идва да свири за русенци. Концертът ще бъде в зала „Булстрад Арена“, а билетите от вчера са в продажба на касата на Русенска опера.
Всъщност, концертът поставя началото на взаимодействието между екипа на залата и операта в Русе, каза вчера мениджърът Иван Драндийски. Според него „Булстрад Арена“ се налагала като залата с най-много събития в България.
 От 7-8 месеца се чудим дали да направим този проект, каза кметът Пламен Стоилов и поздрави Найден Тодоров за успешната идея, която по думите му ще бъде поредното признание за това, че Русе се утвърждава като културен, спортен и музикален център.    
Русе винаги е бил много специален град в музикално отношение, каза директорът на операта Найден Тодоров, като припомни, че тук са свирили Лист, Шостакович, Пендерецки, а преди два дни той научил от големия диригент Валерий Гергиев, че също е имал концерт с Русенска филхармония преди 35 години. Искаме да докараме най-големите имена и за тях Русе да се превърне във важен град, който не бива да бъде заобикалян, обясни маестро Тодоров. Клайдерман ще бъде върховото име в тазгодишното издание на фестивала „Сцена край реката“, каза той. Музикантът ще свири на роял „Стейнуей“, който ще бъде донесен в залата от операта. Клайдерман свири само на „Стейнуей“ и „Ямаха“, припомни Тодоров.  
В концерта на Клайдерман с Русенска филхармония ще прозвучат творби на Хачатурян, Прокофиев, Бърнстейн /по специалната молба на Найден Тодоров, който ще дирижира на 7 юли/, а също и на автори на филмова музика като Енио Мориконе и Джон Уилямс. 
Билетите, които до петък ще се продават единствено в Русе, а едва след това ще бъдат пуснати в продажба за всички в страната, са с цени от 40 до 100 лева.
Любопитен съм да видя какво ще се случи с тези ценови категории, като познавам възможностите на русенци, коментира предпазливо Тодоров.
Когато русенци искат да си доставят по-висока култура, те го правят, независимо от цената, увери другият мениджър на залата Борислав Велков.
Той съобщи, че предстои подписване на меморандум между „Булстрад Арена“ и Русенския университет за съвместна дейност. А кметът изрази надежда, че хотелът и търговският център към залата, чието изграждане бе обявено от Пламен Бобоков в интервю за „Утро“, ще бъдат готови в средата на годината, а мениджърите Драндийски и Велков да изпълнят обещанието си за Коледа да направят пред залата „коледно градче 1:1 с това, което се прави във Виена“.