Националният отбор по баскетбол за жени срази Швейцария със 74:55 /20:9, 15:9, 15:12, 24:25/ в третия си мач от група „F“ на европейските квалификации. С първия си успех дотук държавният тим излезе на трето място във временното класиране, но шансовете му за класиране на европейските финали са в сферата на фантастиката. На 24 февруари националките ще играят отново в „Булстрад Арена“ срещу отбора на Русия, който надделя само с точка повече при гостуването си на Гърция - 67:66!
Българският тим бе много по-добър от швейцарките във физически, тактически и особено в технически план. След като поведе в самото начало и не изпусна водачеството нито за миг, отборът на Георги Божков изпита леки затруднения само в първите минути на третата част, когато гостенките се опитаха да пробват за кратко агресивна и по-твърда защита. През останалото време швейцарският часовник даваше сериозни дефекти във всеки параграф от баскетбола.   
Зорница Костова записа отличен мач не само като диригент на атаките, но и с важните си стрелби. Стефка Митева, която съвсем наскоро бе неузнаваемо слаба при гостуването на „Нефтохимик“ на „Дунав 8806“, се държа доста стабилно и уверено в борбата под кошовете. Милена Томова помогна с най-много борби - 10, а Даниела Петева се включи отлично и за 26 минути реализира 19 точки. Макар че не блестеше, американката с български паспорт Ноел Куин прибави 13 точки. Ако българките бяха по-концентрирани в някои други ситуации, разликата в точките щеше да е още-чувствителна.
Дотук добре! Но важният тест ще е срещу Русия. Дали пък нашите не могат да поднесат сензация на фона с подобрената си, спокойна и по-мъдра игра! Защо пък да не могат? Нали в крайна сметка всеки излиза на игрището, за да спечели. А и резултатът от мача Гърция - Русия подсказва, че в тези отбори също не играят извънземни баскетболистки.    
България: Костова 13, Радостина Димитрова /“Дунав 8806“/ 9, Куин, 13, Митева 8, Томова 9 /Петева 19, Радостина Димитрова /“Монтана“/ 3, Шаренкапова, Кочева, Златанова, Стойчева/.
Швейцария: Рол 15, Жиру 10, Талман 9, Кършоу 4, Твею 5 /Ерменжар, Чутунич 2, Люгт, Клеман 4, Фора 4, Томецоли, Толусо 2/.