"Следя много внимателно коментарите на Радан Кънев. Дори съм ангажирал адвоката си Менко Менков и само чакам да направи това изказване, от което да мога да му заведа дело за клевета. Защото няма да търпя подобен човек като Радан Кънев да ми дава морална оценка за моите качества. Просто само чакам. Доколкото знам, има някакви намерения да го направи."

Извънредната новина обяви преди минути в кулоарите на парламента лидерът на парламентарната група  на ГЕРБ Цветан Цветанов. Поводът - замесването на името му в твърдения на съпредседателя на Реформаторския блок, че заместникът на Бойко Борисов имал общо със спрени от премиера обществени поръчки.

"Надявам се, че ще излъчите в пълния вариант репортажите си, които сте направили с Кънев, за да мога да се възползвам от материала за съда", настойчиво препоръча той на журналисти.

Всички институции трябва да направят така, че процедурите да бъдат прозрачни, но трябва да има и достатъчна информираност, за да не се правят внушения и неща, които могат да бъдат интерпретирани в публичното пространство.

Цветанов подкрепя инициативата на ДПС за разсекретяване на информацията от доклада на "Аликс Партнърс" за КТБ. "Това е желанието на по-голямата част от обществото. Убеден съм, че не само ГЕРБ, но и всички останали парламентарни групи ще подкрепят. Трябва един път завинаги да прочетем цялата страница", категоричен е новоизбраният председател на парламентарната вътрешна комисия.