Момчето, което се удави вчера в канал в Мездра, е 18-годишният Милчо Найденов. Мъжът, който го видял да пада във водата, звънял до последно за помощ на телефон 112. Информацията беше потвърдена от Центъра за спешна медицинска помощ във Враца. Кучето му се прибрало само у дома.

Момчето било ученик в 11-ти клас в Професионална гимназия по механизация на селското стопанство, бившето МТУ. Класната му ръководителка Петранка Христова определя Милчо като изключително добро момче, съобщава "Конкурент". Бил отличен ученик клас, не е имал конфликти си никого, винаги е бил усмихнат и лъчезарен.

Догодина Милчо трябвало да бъде абитуриент. В гимназията бил със специалност електрообзавеждане на транспортната техника. За него се грижели баба му и дядо му. Майка му работела от години в Испания. Зад граница живее и сестра му. Бащата на Милчо починал преди повече от 10 години.

Днес от полицията съобщиха, че регистрираното съобщение от телефон 112 е в 14.15 часа в неделя. Мъж се обадил, че видял момче, което пада в канал с вода захранващ ВЕЦ „Мездра”. Мъжът направил опит да му помогне, но момчето потънало. В 14.40 часа на решетката при ВЕЦ-а е изплувал трупът на момчето. 18-годишния Милчо разхождал кучето си в района около канала. Трупът му бил изваден от служители на „Гражданска защита” – Мездра. По случая има образувано дознание, казаха още от Областната дирекция на МВР във Враца. Семейството на Милчо е потресено от трагедията.