Крадлив, осъждан неведнъж несретник чу окончателна присъда, след като обра свой познат, решил да го приюти и почерпи от съжаление. Вместо 8 месеца затвор останалият на улицата и без стотинка в джоба неблагодарник ще трябва да прекара 3 месеца зад решетките, решиха окончателно окръжните съдии.
До прекрачването на затвора мъжът стигна заради случка от 25 ноември 2013 година. Тогава той се шляел из Щръклево. Звъннал на сестра си и й разказал, че няма нито пари, нито покрив над главата, а тя му предложила да потърси нейния приятел, който ще му помогне. Човекът бил шофьор и тъй като често пътувал, къщата му в Щръклево била без ток. Въпреки това състрадателният мъж му предложил да пренощува с него в камиона му, а като добър домакин го почерпил с бира и дори му дал 10 лева джобни. Гостенинът обаче се оказал ранобуден и на сутринта шофьорът видял, че си е тръгнал, а с него са изчезнали и 600 евро. Веднага се обадил в полицията и разказал случая. През юли 2014 година обаче си получил обратно откраднатите пари и тъй като сметките между двамата били изчистени, решил да се опита да спести поредна присъда на престъпника. 
По време на съдебните заседания шофьорът се сетил, че всъщност бил дал парите назаем на своя познат и въобще не бил окраден. Според съда тези нелогични обяснения се дължат на факта, че иска да спаси брата на приятелката си от затвора, но съшитите с бели конци „спомени“ не свършиха работа и крадецът получи 8 месеца затвор. Присъдата стигна до обжалване, а втората инстанция върна делото обратно на стартова позиция заради открити нередности. Така няколко месеца по-късно крадецът отново чу наказание от 8 месеца затвор, което пак беше обжалвано.
Съдиите на втора инстанция този път сметнаха, че крадецът заслужава по-лека присъда, тъй като е баща на малолетно дете и се намира в тежко финансово състояние, а освен това искрено е съжалил за стореното. Затова намалиха престоя му в затвора на 3 месеца.