Доста тежък мач изигра българската звезда Григор Димитров във втория кръг на турнира в Делрей Бийч. Той имаше нужда от два часа, за да преодолее 88-ия в света Дамир Джумхур и да стигне четвъртфиналите. 
Нашето момче навакса изоставане от един сет и въпреки многото грешки и колебливи изяви, показа характер, благодарение на който се поздрави с успеха с 2:1 сета (4:6, 6:4, 6:3). 
Началото на този мач въобще не предвещаваше драмата, в която се превърна. Григор летеше по корта и дръпна с 4:1 след ранен пробив. Точно тогава обаче явно подцени съперника си и ритъмът му отиде в небитието. 
Босненецът се възползва от това по перфектен начин. Той реализира пет поредни гейма на сметката си, взе на два пъти подаването на българина и изненадващо взе преднина в сетовете след 6:4. 
Това изправи Гришо до стената и грешките му започнаха да валят. Той допусна ранен пробив и във втория сет и след размяна на брейкове в подаванията, в крайна сметка Джумхур затвърди преднината си при 3:1. 
Играта на Димитров не спореше и на всички беше ясно, че може да вземе този мач  само с характер. И той го прояви. Въпреки колебливите изяви, нашето момче върна пробива и доведе нещата до 6:4 в своя полза, след като реализира втория си сетбол на сервис на противника. 
Всичко трябваше да тръгне по мед и масло в последната част, но не би. Григор пак даде лесно подаването си на старта на частта. Босненецът изведнъж дръпна първо с 2:0, а после с 3:1. Но това беше всичко хубаво за него. 
До края на частта Григор проля дота пот на корта и не само навакса изоставането си, но и направи обрата пълен, за да може в крайна сметка да победи с 6:3 в решителния сет и да затвори този така мъчен за него мач. 
Следващият му опонент ще е осмият в схемата Адриан Манарино, който се справи по-рано през деня с японеца Тацума Ито.