Една година зад решетките е твърде сурово наказание за 2 пъти осъждан млад шофьор, който в 5 часа призори бил засечен да шофира с 2.25 промила алкохол. Като дори не се подчинил на полицейската палка и не спрял за проверка. Това решиха окончателно окръжните съдии и намалиха престоя в затвора на опасния шофьор на 8 месеца. Отмениха и глобата от 200 лева, с която Районният съд го наказа през ноември.
Осъжданият последно за кражби и тършуване из къщи по селата младеж взел книжка преди 5 години. Със завидно самочувствие на 23 срещу 24 октомври 2015-а седнал да върти волана на БМВ из Бяла, след като стабилно се почерпил. Около 5 часа сутринта дежурни полицаи забелязали, че автомобилът криволичи, а двигателят му отвреме навреме изключвал. Затова решили да спрат за проверка шофьора. Плановете на младия мъж обаче били други и той продължил по пътя си. Затова униформените го последвали с полицейския автомобил и щом водачът спрял, бил изпробван за алкохол, а тестът показал 2.25 промила. Въпреки указанията, той не отишъл да даде кръвна проба, но признал, че бил изпил 4 бири.
За поредното си погазване на закона младият мъж стигна отново до съд, който го наказа с 1 година строг затвор и 200 лева глоба. Присъдата обаче му се стори явно несправедлива и поиска нейното сериозно редуциране. 
Окръжните магистрати обърнаха внимание, че двете присъди зад гърба му не тежат твърде много и не са основание за солено наказание. Вместо това посочиха, че младежът има препоръка от своя работодател и искрено съжалява за поведението си. Затова окончателно намали наказанието му на 8 месеца.