Циничен чуждестранен студент в Русенския университет, който не просто шофирал спортното си „Ауди ТТ“ добре почерпен, но и се държал безцеремонно към полицейски екип, ще трябва да плаща за агресията си.
За инцидента от 11 април 2015 година турчинът Гокхан Й. договори наказанието си с прокуратурата. Тогава той се съпротивлявал на екип пътни полицаи, които го спрели за проверка. Съучастник в разправията бил и погълнатият от буйния чужденец алкохол - 2.24 промила. Униформените отнесли серия псувни и обиди на турски език като дори били наречени „гяури“. Служителите на реда били разигравани и докато опитвали да тестват студента за алкохол. Той на няколко пъти не издишал въздуха в дрегера, а после захапал тръбичката на устройството и я изплюл на земята. Агресията му избила и физически, при което блъснал униформен. 
За всичко това Гокхан получи половин година условно наказание с 3-годишен изпитателен срок. Шофьорската му книжка пък бе отнета за 1 година и половина.
Присъдата обаче не сложи точка на случая. Единият от засегнатите полицаи се обърна към съда и поиска 2500 лева обезщетение за преживяната обида. Венелин Б. посочи пред съда, че е бил унизен не само по време на кошмарната проверка, но и дни наред след това. Бил освидетелстван от лекар и за охлузването, което получил на единия от пръстите на ръката си.
На първа инстанция районните магистрати прецениха, че действително циничният студент трябва да плати обезщетение на униформения. Прецениха обаче, че справедливата компенсация е 2000 лева. Решението може да се обжалва.