„Дунав“ загуби с 0:6 контролата с ЦСКА в София. Вчера „Утро“ разговаря със старши треньора на русенския отбор Веселин Великов.
- Веско, как се говори след такъв мач?
- Трудно! Срамен резултат за отбора и клуба! И аз имам вина, че се съгласих да играем тази контрола. Събраха ни се 4 мача през два дни и видимо бяхме  уморени. Освен това пропътувахме 500 километра от Варна до София. Като сложим в сметката и факта, че бяхме без шестима контузени футболисти, се натрупват достатъчно обяснения. Разбира се, те не ни извиняват в никакъв слчай. Но умората си е умора. Срещу „Берое“ и „Черно море“ надтичахме съперниците си и стояхме много по-добре във физически план. А „Берое“ и „Черно море“ въобще не са по-слаби от ЦСКА. Срещу „армейците“ в София не бе така. Трудно ни беше и да запълним празнината, оставена от Атанас Атанасов след получения от него червен картон. Нямахме подходящ човек за тази зона. Антон Огнянов бе със сериозни здравословни проблеми и едва издържа на мускули до смяната си. Някои от головете през второто полувреме пък бяха направо нелепи. Трябва да забравим колкото се може по-бързо този мач.
- Ще играете ли мача за трето-четвърто място срещу „Локомотив“ /Горна Оряховица/ на турнира „Балчик къп“?
- Мисля си, че трябва да откажем този двубой. С толкова контузени хора нямаме право на повече рискове. Освен това с „Локо“ /ГО/ сме в пряка конкуренция за първото място и ни чака официален мач на наш терен срещу този отбор. Ако срещнем локомотивци на „Балчик къп“, може да прескочат искри, футболистите на двата отбора да се заритат и да стане още по-сложно. Няма да пътуваме за Балчик. Вече сме в Русе и ще работим по програмата си.
- Каква е тя до първия мач с „Нефтохимик“?
- На 20 февруари ще играем в Русе контрола с „Етър“ /Велико Търново/. Двубоят ще е от 14 часа. Това ще е последната ни проверка преди срещата с бургазлии. И да кажа накрая - извиняваме се на феновете за резултата в мача срещу ЦСКА. Нека привържениците ни да запазят вярата си в отбора и момчетата, защото точно сега те имат нужда от най-голяма подкрепа.