Кози се разхождат по покривите на къщите в дупнишкото село Палатово, а местните жители се чудят как да се отърват от тормоза на рогатите тревопасни – това бе темата на рубриката „Пълен абсурд“ по Нова телевизия.

„Козите са безстопанствени и са страшна напаст. Властта не ни обръща внимание. Няколко пъти идват хора от разни институции, ама сякаш са дошли само на свиждане на животните. Вие сега  снимате, но това продължава от години. Белят кората на дърветата, на моята къща разрушиха покрива. Дадох 320 лева за керемиди и майстори“, разказва човек от селото пред камерата.

Той си спомня как за пръв път видял рогатите животни върху къщата си: „Бях в отишъл до Дупница. Връщам се, влизам в къщата и чувам, че вън нещо тропа. Когато излязох, гледам – кози по покрива. Изгоних ги. Влизам си – след малко пак тропане. Козя атака!“.

После показва дом в селото, върху който тревопасните се разхождат в момента на снимките.

„Собственикът е в Италия на гурбет и няма никой. Преценявам, че поне 10 000 лева ще му струва ремонтът на покрива и вътре, защото е текло вода“, разяснява човекът. Попитан, дали досега някоя коза е падала от покрив, той казва, че не е виждал.

Очевидец на подобна каскада обаче е Славчо Йовчев.

„Падна в съседния двор. Ама нищо й нямаше“, казва мъжът.

„Живеят си по покривите, правят пакости по полето. Човек го е страх да си тури картофки, нещо друго“, казва Бояна Григорова.