Руските шегаджии Владимир Кузнецов и Алексей Столяров, съобщиха, че са направили майтап с турския президент Реджеп Ердоган.

По време на телефонен разговор с него те се представили като украинския президент Петро Порошенко и премиера Арсений Яценюк.

Анонсът на разговора бе разпространен на официалния страница на Кузнецов в YouTube. По-късно днес двамата зевзеци ще публикуват целия разговор. В интернет те са известни като Вован и Лексус,

Ердоган топло приветства украинския президент, наричайки го „скъпи приятелю“. В разговора „украинската страна“ разкри за намерението си да организира диалог между ръководителите на двете страни, които „така или иначе са пострадали от руските санкции“. Тя също предложи да се координират действията срещу Русия.

"С удоволствие. В това отношение не трябва да имате никакви съмнения“, увери турският държавен глава.

Той бил също попитан не смята ли да се извини на Русия за инцидента с бомбардировача Су-24. В анонса не се разкрива какво отвърна турският президент.

Двамата зевзеци вече си направиха подобна шега с английската попзвезда Елтън Джон. Сред обектите на техните зевзелъци бяха известни и скандални политици от Украйна като грузинският губернатор на Одеска област Михаил Саакашвили, киевският кмет Витали Кличко, радикалният депутат националист Олег Ляшко, вътрешният министър Арсен Аваков и бизнесменът Игорь Коломойски.