Новият състезател на русенския клуб по свободна борба „Юнак“ Георги Вангелов фигурира под №9 в най-новата ранглиста на световната федерация. Вангелов е градиран на тази позиция сред асовете на планетата в категория до 57 килограма. Листата съдържа 20 имена във всяка категория, като борците са наредени според успехите им на големи първенства и реномирани международни турнири.
Както първи писа „Утро“, Георги ще се бори за медалите на европейското първенство за състезатели до 23 години, което ще се проведе в Русе от 29 март до 3 април.
Борислав Новачков е 9-и в категория до 65 килограма. 
Възпитаничката на русенската школа Тайбе Юсеин е на трето място при състезателките до 63 килограма. Водачка на ранглистата в тази категория е украинката Юлия Ткач, от която Тайбе загуби изненадващо с туш на наскоро завършилия международен турнир „Дан Колов-Никола Петров“ в София.
Междувременно световната федерация /UWW/ качи на официалната си страница клипа, който представя Русе и „Булстрад Арена“ като домакини на европейското първенство. Феновете на борбата видяха за първи път видеото в сайта на „Утро“.