Истински джакпот ударила 20-годишната Йорданка Върбанова, която се натъкнала на мъжко портмоне, пълно с 3 банкноти по 50 евро и 4290 лева. За тази и още 9 кражби, извършени между февруари и май 2015 година, крадливата напаст чу трета присъда в рамките на 4 месеца.
Ловката ромка е известна с това, че търси незаключени врати на жилища и офиси, в които се шмугва и скоростно задига строго профилирана плячка - портмонета, чанти или директно пари в брой. По този начин изгорели поредните десет души, които неразумно оставили отключени входните си врати и олекнали с общо 6455 лева. С това общият брой на регистрираните кражби на Йорданка за половин година достигна 32. 
Сред жертвите й бил и служител на ресторант, който подреждал зад бара и се предоверил на детското изражение и глуповати въпроси на мургавелката. Докато тя го забаламосала, той не обърнал внимание как вече чантата му е в нейни ръце.
Вчера 20-годишната крадла отново направи самопризнания за извършените престъпления, с което си осигури съкратен процес и облекчена присъда. Тя за пореден път заяви, че иска вече да се прибира при майка си, която беше в съдебна зала. Този път пропусна да сподели, че иска да се върне при „добрите госпожи в Сливен“. Впрочем част от данните сочат, че именно майката злоупотребявала с дъщеря си и я подстрекавала да краде. При нея отивали и плячкосаните пари. Сестрата на Йорданка пък е известна с това, че на 2 пъти скача пред влак на релсите, но и двата пъти се размина само с леки наранявания.
Йорданка не изневери на себе си и отново реши, че може да се обажда когато прецени по време на съдебното заседание. Дори прекъсна прокурора, докато пледираше и с изненада възкликна „как така ще иска да й дава 3 години“.
В крайна сметка състав на Русенския районен съд сметна, че училата едва до 6 клас в „Петър Берон“ мургавелка заслужава 2 години зад решетките. Впрочем Йорданка излежава идентична присъда в Сливенския затвор, с която районните съдии я наказаха през октомври за отмъкнати над 8600 лева. Само преди 10 дни тя чу и втората си присъда за кражби за над 1100 лева, която обаче бе условна. Третото й наказание, последно от серията дела, може да се обжалва. 
20-годишната ромка ще трябва да плати и 300 лева обезщетение на обрана жена. Граждански искове предявиха и други двама ошушкани, които съдът отхвърли, тъй като са неправилно съставени. Най-тежко ощетеният мъж посочил, че щетите му възлизат на 5000 лева, а не на описаните в обвинителния акт 4893.34 лева. Заради завишената сума съдът сметна, че няма как да го допусне, тъй като ще доведе до порочна присъда. И посъветва обраният да заведе отделно дело. По същата причина бе отхвърлен искът и на другата преджобена.