Глоба от 3000 лева е наложена от НАП на предизвикалия скандал търговски обект на Дунав мост, който въпреки таблото с изписани котировки на различни валути претендираше, че се занимава само с продажба на винетки. Наказанието за погазването на валутния закон бе обжалвано пред Районния съд,              
но оспорването не мина, а санкцията бе потвърдена. Въпреки това решението може да се обжалва пред още една инстанция.
Дейността на спорното обменно бюро на „Боримпекс 2011“ ЕООД бе подробно описана още през август в „Утро“. Проверка на търговския обект започнаха не само данъчните, но и редица институции. Проблемът беше, че обменната дейност е недопустима в граничната зона. А за това, че мястото му не е там, свидетелстваха и опасните ситуации, които се пораждаха на стеснения участък заради струпванията на моменти от хора, коли и камиони.
Съществен момент в проверката на приходните инспектори било разминаването, според което бюрото всъщност се водело на адрес на бул.“Тутракан“, макар това да не е вярно. Затова през октомври наказали дружеството. Стопанинът пък бе категоричен, че не извършва обмяна на валута, а оборудването в обекта било от старо обменно бюро.
Според съда на първа инстанция обаче е съвсем ясно, че бюрото е купувало и продавало валута, което проличавало от таблото с валутни курсове и извлеченията от фискални устройства. А за това, че обектът се водел на различен от реалния си адрес, спор нямаше. Затова санкцията от 3000 лева на този етап бе сметната за законна и справедлива.
Впрочем бюрото, за чието затваряне бяха предприети поцедурни действия, продължава да си работи необезпокоявано и в момента, независимо от законовите ограничения да се намира на това място и от машинацията с адреса.