Глоба от 2000 лева, потвърдена от Районния съд, добави в сметката си скандалното обменно бюро на Дунав мост, което според редица институции работи нерегламентирано и в нарушение на не един закон. Преди седмица магистратите потвърдиха друг акт за 3000 лева, с който обектът бе наказан. Впоследствие стана ясно, че дейността му е дадена на прокурор.
Поредната глоба на пункта отново дойде от НАП за това, че в него се купува и продава валута, без да има разрешение за това. Освен това обектът реално работел на едно място, а по документи се водел на друго. Затова данъчните го наказаха с 3000 лева. А стопанинът Борислав Борисов обжалва глобата, като за пореден път заяви, че в пункта се продават винетки и не се осъществява търговия с валута. 
Съдът обаче изтъкна, че вижда достатъчно доказателства, че обектът работи като обменно бюро, макар че по време на проверката не е наблюдавана фактическа сделка. Красноречиви били таблата пред него, с което се оповестявали валутните курсове. Съдът обаче сметна, че глобата трябва да се намали до минималната по закон - 2000 лева. Решението може да се обжалва пред още една инстанция.