Още пострадали при катастрофата в Македония потърсиха помощ в „Пирогов”.
Тази сутрин две пострадали между 50 и 57 години дойдоха в Спешното отделение на ”Пирогов”, заради оплаквания в областта на гръдния кош и горните крайни, съобщиха от болницата. В момента дежурните екипи ги преглеждат и изследват. Така броят на пострадалите при ПТП-то стават 14.
Най-сериозно е състоянието на 60-годишна жена, която е настанена в неврохирургията на „Пирогов” с фрактури на две ребра и на два прешлена – гръден и лумбален (поясен). И на нея, както и на останалите пострадали им бяха направени подробни прегледи и изследвания. На нея още снощи и бяха направени и високоспециализирани изследвания. Днес лекарите ще направят още изследвания, за да доуточнят лечението й. Всичките пациенти са без непосредствена опасност за живота към момента.
БГНЕС припомня, че български автобус се преобърна край Крива Паланка в Македония. Автобусът се е преобърнал на магистралата между Крива Паланка и Ранковце в Македония.
Причините за катастрофата, станала в близост до село Опила, са неизвестни.
Съобщено бе, че 47-годишният шофьор с инициали Л.И. е изгубил контрол над автобуса и се е преобърнал, след което се е ударил в дърво. По време на инцидента в него са пътували 43 пътници, повечето учители.