Поставеният под №4 в основната схема Андреас Сепи записа експресна победа в първия си двубой на Garanti Koza Sofia Open. Италианецът се наложи с 6-2, 6-1 над Тимо Де Бакер (Холандия) след едва 57 минути игра на централния корт в „Арена Армеец”.
“Бях изненадан, че спечелих толкова лесно. Играл съм с Тимо няколко пъти и знам, че той може да играе много добре, така че съм изненадан от резултата. Но мисля, че и аз играх силно, не направих много грешки. Според мен това е добър мач за първи кръг. Знаете, малко е трудно, след като преди това си бил в Австралия. Имах малко проблеми на тренировка, но по време на мача всичко беше добре“, каза Сепи след мача.
Заемащият 31-ва позиция в ранглистата италианец направи общо 5 пробива в срещата – 2 в първия и 3 във втория сет, като в същото време не загуби подаването си нито веднъж. Следващият му съперник ще е словакът Мартин Клижан.
„Клижан винаги е бил опасен съперник. Той е левичар, има добър форхенд. Играли сме един срещу друг много пъти. Освен това играхме двойки тук в София. Познаваме се много добре. Ще е поредното голямо предизвикателство за мен. Надявам се да подобря някои неща в играта си и да играя малко по-добре. Ще видим“, допълни Сепи.