Художникът Огнян Балканджиев отново ще зарадва русенци със символа на 2016 година по азиатския календар. В събота от 17 до 20 часа на първия етаж в Мол Русе той ще рисува свои версии на Огнената маймуна, която навлиза във владение от 8 февруари. Освен рисунките, които Оги ще направи на място, посетителите ще могат да си купят и от приготвените предварително картинки, нарисувани от художника на „Утро“ върху специална ръчно изработена хартия. 
Балканджиев вече е приготвил едно изображение на символа на годината - портрет на орангутан в почти естествен ръст - метър и осемдесет. До него всеки ще може да си направи снимка за спомен. А за децата ще бъдат поставени две стойки с флумастери и рисувателна хартия, за да сътворят своите картинки. 
Илия Деведжиев и неговата група за театър „Камила“ пък са подготвили късметчета - също със знака на годината и с шеговити „пророчества“. По време на забавната акция в навечерието на Годината на Огнената маймуна една част от приходите от продажбата на рисунките ще подпомогне издаването на сборника „Децата на Русе пишат история/та/“. Изданието ще включва произведения на деца от русенски клубове за творческо писане.