Нито отличната писмена характеристика от бившия кмет на Смирненски Зияфет Тахиров, нито подписката на 18 души против „неморалното държание, поведение и неприлично облекло“ на Анета Т. успяха да помогнат на бизнесмена Айхан А. да се отърве от присъда за опит за изнасилване. Мъжът по прякор Закса бе задържан за постоянно в ареста на 23 декември 2014 година, когато след стабилна почерпка в дискотека станал агресивен, раздавал шамари, а накрая опитал да изнасили момичето от Тетово. По време на обжалването на задържането си Айхан, който има фирма за мраморни и гранитни изделия, бе категоричен, че е натопен от момичето със съмнителен морал и ценности. А целта й била да го изнудва. Въпреки това на първа инстанция осъжданият и преди за побой селски големец бе наказан сурово. Той чу 5 години затвор, но тъй като е прекрачил закона по време на изпитателния срок от предишното си осъждане, ще трябва да излежи още 2 години. Наказанието обаче не е окончателно и със сигурност ще се обжалва до дупка.
Драматична се оказала вечерта на 20 декември 2014 година, когато Анета събрала гости в дома си в Тетово и към 22 часа решили да отидат на дискотека „Макси“ в Смирненски. Заедно с любимия си Мочо и приятеля им Джъртито стигнали до нощния клуб с личния й автомобил „Ситроен Саксо“. Скоро на забавления там се отдал и Айхан.
Първият конфликтен момент дошъл, когато Анета и приятелят й излезли пред дискотеката. Тогава бизнесменът ги приближил и от нищото ударил на Мочо шамар в лицето. Поведението му възмутило Анета и тя му направила забележка, на което той й отвърнал с два шамара. Приятел на селския големец обаче побързал да го дръпне, като му казал, че познава хората и не иска разправии с тях.
Тогава Айхан задърпал Анета и й се извинил, като дори й предложил почерпка в знак на съжаление за хулиганската постъпка. Въпреки че отказала подаяния, жената не успяла да се отърве от бизнесмена и той се самопоканил на нейната маса. Поръчал бутилка уиски, която бързо стигнала дъното и той събрал смелост да покани Анета на танц. Отказала му, но вместо да се отдръпне от нея, Айхан дори тръгнал да я целува. Тя не му отвърнала като дори седнала по-далеч от него. Разгневен от ситуацията, той хванал момичето за ръката и го повел към изхода на заведението под претекст, че искал да поговорят.
Тръгналите след тях нейни познати бързо били отпратени от селския бизнесмен, който бил категоричен, че иска да се разберат очи в очи. Щом останали сами, Айхан опитал да вкара Анета насила в колата си, но тя се дърпала. Въпреки съпротивата мъжът успял да я завлече встрани от дискотеката до сградата на читалището и започнал да я налага с юмруци по главата. Анета паднала на земята, а насилникът продължил с терора като я ритал по цялото тяло.
След като я пребил, скъсал чорапогащника и бикините й, успял да издърпа роклята й и тя останала чисто гола. Последвали груби опити за изнасилване, които жената успяла да избегне със съпротива. Щастливата случайност настъпила, когато въпреки среднощния час по улицата минал автомобил и осветил с фаровете си района. Тогава Айхан пуснал за момент момичето и то се възползвало от случая - ритнало го и тръгнало да бяга към дискотеката. 
Мочо се притеснил за приятелката си и излязъл да я търси, когато я видял да тича гола и да вика за помощ. Качили се в нейната кола, но не успели да тръгнат, тъй като към тях бързо се приближил Айхан. Той яростно дърпал дръжката на вратата на колата и им забранявал да ходят където и да е. Настъпила паника в колата и заключените в нея не успели дори да я запалят. Малко по-късно обаче потеглили и в 2.42 часа Анета подала сигнал за инцидента на спешния телефон 112.
Докато обяснявала на оператора  какво е преживяла обаче, тя загубила съзнание и разговора поел нейният приятел. В същото време Айхан платил сметката си в дискотеката, качил се на колата си и тръгнал към Тетово, но след това размислил и се прибрал вкъщи. В същото време полицаи пресрещнали колата на насилената жена и я откарали в Спешна помощ. Фелдшерът видял, че тя е неконтактна и цялото й тяло се разтърсвало от конвулсии.
За стореното Айхан бе предаден на съд. На първа инстанция магистратите отхвърлиха тезата на адвокатите му, че той трябва да отговаря най-много за блудство, а за не по-тежкото престъпление. И обърнаха внимание на бруталния побой и единствената му цел Анета да бъде изнасилена. Затова определиха наказание 5 години затвор и 5000 лева обезщетение на жертвата.