Две талантливи русенчета се завърнаха с награди от четвъртото издание на националния конкурс „Път към славата“, който се проведе в София. При много силна конкуренция с 58 участници Аделина Радева и Кристиан Цонев спечелиха съответно първо и второ място. Аделина  се представи с песните „Пак съм у дома“ на Кичка Бодурова и J‘y crois encore на Лара Фабиан. Кристиан изпя песните „По първи петли“ на Васил Найденов  Send me an angel на Scorpions. Двете русенчета са ученици на вокалната педагожка в Горна Оряховица Аделина Колева.
В същия конкурс отлично се представиха и възпитаници на балетните класове в Националното училище по изкуствата „Проф.Веселин Стоянов“. Първо място спечелиха дуетът Елисавета Костадинова и Алена Герджикова, триото четвъртокласнички Димана Мунева, Виктория Павлова и Цветелина Димова, както и индивидуално Диана Димитрова от 11 клас. На второ място бяха класирани като солисти третокласничките Алена Герджикова и Ива Петрова. А балетната педагожка Деница Анчева бе отличена с диплом за висок професионализъм.
В надпреварата при вокалните групи до 13-годишна възраст детска вокална група „Приста“ към Младежкия дом зае второ място и получи покана за участие в предавания на БНТ и БНР и за участие в конкурс в Грузия. Солистите на „Приста“ Иван Паришков и Марина Георгиева се класираха на трето място в своите възрастови групи.