„Надявам се на добро представяне в София”, това заяви световният номер „18” в мъжкия тенис Роберто Баутиста Агут при пристигането си в България, предаде репортер на БГНЕС. Испанецът е поставен под номер 1 в основната схема на стартиралия вече турнир Garanti Koza Sofia Open от сериите „ATP 250”. Надпреварата, която се провежда в столичната зала „Арена Армеец” е с награден фонд 520 070 евро.
„Убеден съм, че ще бъде една добра седмица. Със сигурност е свършена много работа по организацията на турнира и се надявам, че ще се насладя на престоя си тук. Знам, че това е първото издание на надпреварата тук в София, това и първото ми идване в България”, заяви Агут.
След доброто начало на новия сезон и изкачването до 18-то място в световната ранглиста, испанецът сподели, че идва амбициран за нови успехи в София. „Мисля, че играх добре през последния месец. Постигнах отличен резултат на Аустрелиън Оупън и това ми дава самочувствие и увереност, че ще се представя добре и в София. Също така през последните няколко дни се тренирах добре и мисля, че съм готов за участието си тук”, обясни той.
Агут почива в първи кръг, като в следващата фаза ще срещне победителя от двойката Филип Крайнович – Марсел Илхан.
Новият сезон стартира отлично за испанския тенисист, който спечели турнира в новозеландския град Оукланд в средата на месеца, а на Откритото първенство на Австралия стигна до четвърти кръг и там бе отстранен от Томаш Бердих в оспорван петсетов двубой. Другите две титли в кариерата си Баутиста Агут завоюва през 2014 г. - на трева в Хертогенбош и на клей в Щутгарт.