"Левски" завърши наравно 1:1 с руския Урал в последната си контрола от зимната подготовка. По този начин "сините" приключиха лагера в Кипър без победа, записвайки две равенства по 1:1 и три загуби - 1:2 Мордовия, 2:4 от Теплице и 0:3 от Виктория (Пилзен).

Избраниците на Антони Здравков не се представиха убедително през първото полувреме на днешния мач, а след почивката значително подобриха играта и дори бяха близо до пълния обрат. В 34-ата минута точен за Урал беше Ерохин, а изравнителното попадение за "сините" падна в 47-ата минута. Тогава Борислав Цонев направи страхотен пробив, след което пусна извеждащо подаване за рожденика, който отблизо реализира за 1:1.

Появилият се на смяна Димитър Макриев също можеше да отбележи. В 59-ата минута нападателят удари напречната греда, след като засече с глава центрираната от Владимир Гаджев топка.

Срещу Урал Антони Здравков пусна състав от повечето футболисти, на които смята да залага като титуляри в официалните мачове. За първи път Аймен Белаид бе в двойка с Павел Чмовш в центъра на защитата. Пред Пламен Илиев крайни защитници бяха Пламен Крумов и Орлин Старокин, тъй като Дъстли Мулдер е контузен и бившият играч на Берое зае мястото му най-вдясно на отбраната.

Владимир Гаджев, Кевин Бру и Борислав Цонев бяха тримата в средата на терена, като близнакът бе изнесен по-напред в ролята на плеймейкър, а Ларсен Туре и Мирослав Иванов играха по крилата до изнесения на върха Валери Божинов.

Капитанът Станислав Ангелов влезе след почивката. Здравков даде шанс за игра още на Горан Блажевич, Даниел Димов, Цветан Генков, Димитър Макриев, Радослав Цонев, Пламен Димов и Мики Орачев.

Новото попълнение Рафаел Бастос наблюдава срещата отстрани, като евенутално в понеделник след прегледите в София ще парафира със "сините".

"ЛЕВСКИ" - УРАЛ 1:1
0:1 Ерокин (34), 1:1 Валери Божинов (47)