16-годишен тийнейджър влиза в поправителен дом, след като ограбил свой връстник. С условно наказание пък се сдоби 19-годишният му съучастник.
Двамата млади грабители бяха хванати по горещи следи, след като нападнаха младеж около 21 часа на 26 ноември 2015 година. Тогава 16-годишната жертва се прибирала към дома си по ул.“Христо Ботев“ в посока ул.“Борисова“. На кръстовището с ул.“Вега“ обаче момчето било пресрещнато от двама непознати, които го спрели и го заговорили уж, за да го попитат колко е часа. След размяна на няколко реплики единият от непознатите го изненадал с три удара в лицето, докато съучастникът му стоял отстрани. Нападнатият младеж се опитал да избяга, но тъй като бил замаян от ударите паднал на земята. В това време от джоба му паднало портмоне, изпуснал и мобилния си телефон, който бил с външна батерия. Двамата непознати събрали вещите му и тръгнали към кв.“Родина“. 
След като полицията беше сигнализирана за нападението, служители на Второ районно предприеха незабавни действия и с колегите си от сектор „Противодействия на криминалната престъпност“ набързо заловиха 19-годишния Д.Н. и 16-годишния А.Й. и оттогава и двамата са на топло в ареста.
Два месеца по-късно младите грабители направиха пълни самопризнания за стореното от тях, възстановиха на нападнатото момче отмъкнатите със сила вещи на стойност 200 лева и доброволно се сдобиха с присъди. По-тежко е наказанието на непълнолетния тийнейджър, който явно е бил по-агресивният нападател. Той ще трябва да влезе в поправителен дом за 1 година и 4 месеца. 19-годишният му съучастник се размина с 3 години условно с 5-годишен изпитателен срок. Присъдите са окончателни.