Сметопочистващата фирма „Нелсен-Чистота“ ще бъде глобена с 1000 лева заради ненавременното извозване на контейнерите и кошчетата за боклук в целия град предходната седмица. Затрудненията и неритмичното извозване на боклука се появиха след обилния снеговалеж и последващото заледяване.
Изготвен е констативен протокол, който се предлага на кмета Пламен Стоилов и на зам.-кмета Наталия Кръстева, като това е санкция по договор, каза за „Утро“ шефът на общинската дирекция „Екология и транспорт“ Георги Игнатов. 
Глобите бяха наложителни предвид грозната картинка с преливащите чували с боклуци до контейнерите и десетките сигнали на недоволни граждани за разнасящата се воня и опасност от зарази. 
Общината сключи петгодишен договор със старозагорската „Нелсен-Чистота“, която всъщност е част от холдинга „Титан“, през май миналата година за сметосъбирането и сметоизвозването в Русе на стойност 2 443 663 лева годишно или 12 218 315 лева за целия период. През изминалата година Общината също е налагала санкции на фирмата.