Прочутият в цял свят руски балет „Тодес“ на хореографката Алла Духова ще гостува за първи път в Русе. Това ще стане по време на поредното си, 13-о българско турне на зашеметяващия ансамбъл, който ще пристигне в края на март. Балерините идват с най-новата си програма „Мы“. Двучасовата програма (в превод от руски - „Ние“) кани публиката в интимния свят на трупата. Посланието е „Това сме ние“ - някои от танцьорите са женени, други - разведени, едни имат деца, а други все още са си деца...
Всичко това ще бъде показано с помощта на изключително атрактивните танци в различни стилове - класика, хип-хоп и модерен балет. Имената на танците подсказват преживяванията, които очакват зрителите,, като „Пеперуда“, в който солистката буквално лети над земята. Особено интригуващ е танцът „Восъчни фигури“, който пресъздава такъв музей, в който точно в полунощ оживяват диктатори и лидери като Иван Грозни и Хитлер. 
Оригинална сценография, авторска музика, екстравагантни костюми и ефектно осветление допълват уникалното излъчване на артистите от „Тодес“. 
В Русе балетът ще представи спектакъла си на 25 март в зала „Булстрад Арена“, ден преди това ще бъде гостуването в София, а от Русе трупата заминава за Варна.