Има официална информация, че провокативни групи и платени агитки ще се включат в насрочения протест пред Народното събрание и ще създадат излишно напрежение. 

Това каза народният представител от ГЕРБ Десислава Атанасова по повод това дали има платени протестиращи на протеста, който се очаква да се проведе днес от 15.00 часа пред парламента под мотото "Национална Стачка - Тук Сме",пред Нова тв.

„Не само, че има твърдения, има официална информация. По данни на МВР са установени провокативни групи и платени агитки, които ще се включат в насрочения протест пред Народното събрание и ще създадат излишно напрежение”, посочи Атанасова.„Подозирам, че определени групи хора или определени икономически кръгове с икономически и други интереси нагнетяват излишно напрежението на фона на всички скандали в съдебната система и на мониторинговия доклад за правосъдието”, заяви тя. 

„Аналогията с подаването на оставката на Кабинета през 2013 година и коментара дали сега ще има такава е неподходящ за сравнение. МВР този път установиха достатъчно рано, че има хора, които излишно създават подобно напрежение. Доколкото имам информация вече са установени конкретни данни и лица, а не само някакви псевдоними в мрежата. Тоест на тези хора би им се търсила някаква отговорност за някаква дейност”, коментира Атанасова. По повод публикациите, в които се посочва, че Цветан Василев или Греша Ганчев ще платят на футболни агитки, за да се включат в протеста, тя заяви: „Не съм разследващ орган и не мога да се ангажирам с определени версии, само мога да кажа, че споменатите имена бяха споменавани и около КТБ”.

„През последната една година работя и НАП и Агенция „Митници” и има събрани над 2 милиарда и 800 милиона повече. Това вероятно удря по бизнеса на някои хора, които са търгували с контрабанда”, отбеляза още Атанасова.