"Прокуратурата е абсолютно убедена, че е извършено това престъпление и се касае за изнасилване, като жертвата е била преведена в безпомощно състояние с изпиването на голямо количество алкохол", съобщи говорителят на прокуратурата Румяна Арнаудова. Това й безпомощно състояние е предизвикано от извършителя и за доброволност категорично не може да се говори, допълни тя.
И днес в Галиче ще има представители на прокуратурата и полицията, кметът Ценко Чоков ще бъде проверяван по 7 направления, за които е имало сигнали за незаконосъобразни действия, обясни още Арнаудова. Тя даде пример с едно от тях - ще се проверява регистъра по удостоверенията, издавани от кмета, по които е трябвало да събира такси.
Районна прокуратура в Казанлък се е самосезирала по излъчения от Нова телевизия репортаж за търговия с български бебета в Гърция. Ще се установяват всички жени и кои са трафикантите им, ще се изиска документация от болниците, обясни Арнаудова. Ще се търси съдействие от прокуратурата в Гърция. Става въпрос за тежко престъпление, което подлежи на наказание от 3 до 15 г. затвори и 20 до 50 хил. лв. глоба, допълни тя.