Старши треньорът на „Дунав“ Васелин Великов поведе вчера отбора за кратък лагер в Стара Загора. Автобусът потегли на път в 15 часа, а футболистите отседнаха вечерта в старозагорския хотел „Сити“. Днес те ще се срещнат в контролен мач с тима на „Оборище“ /Панагюрище/. Двубоят ще се играе на терен в пловдивския квартал „Коматево“.
„С вратарите съставът ни е общо 22 души. Макар че времето в Русе беше изключително неприятно, поработихме добре. И в Пловдив едва ли е кой знае колко по-топло, но е време за проверки. На място ще преценим с колегите от „Оборище“ от колко часа да играем мача. Има два варианта - да започне в 14 или 15 часа. Дано да се опазим от контузии“, обясни Великов пред „Утро“.
Дунавци ще се срещнат на 28 януари в Стара Загора с „Верея“, а два дни по-късно ще излязат за контрола с „Берое“. След това ще се завърнат в Русе и ще тренират до 5 февруари, когато ще отпътуват за участие в международния турнир „Балчик къп 2016“.
А „Поморие“, пряк съперник на „Дунав“ в борбата за първото място в „Б“ група, вече се срещна в проверка с „Берое“. Мачът в Стара Загора завърши 1:1. Поморийци откриха резултата с гол на Даниел Стоянов в края на първото полувреме, а домакините изравниха чрез Исмаил Иса в 51-а минута. 
„Поморие“ игра в следния състав: Янко Георгиев /46 - Димитър Тодоров/, Живко Илиев /46 - Станислав Ганев/, Георги Петков /46 - Александър Иванов/, Яни Пехливанов, Антон Иванов. Любомир Божинов, Кирил Георгиев, Стефан Стаматов /40-Даниел Стоянов/, Димитър Попов /6 - Даниел Стаматов/, Христо Лемперов /46 -Алеко Христов/, Ахмед Ахмедов /46 - Михаел Орачев/.