Изграждането на два басейна - единият с олимпийски размери, а другият детски, около които ще има и 300 метра плажна ивица. Това е една от идеите за развитието на кея от хотел „Рига“ до Гимназията за облекло, изпратени до кмета Пламен Стоилов, председателя на общинския съвет Васил Пенчев и редакцията на „Утро“ от изобретателя Здравко Цанев. Неотдавна „Утро“ писа за негова новаторска разработка на водноелектрическа турбина, задвижвана от бавното течение на Дунав.  
Цанев предвижда водата, с която ще се запълнят басейните, да дойде от самия Дунав, като преди това бъде пречистена с баластрови филтри. Изграждането на „Воден парк Дунав“, както той е нарекъл идейния си проект, включва още водна пързалка, водно колело и електрическо влакче, които ще бъдат задвижвани от малка 40-киловатова водноелектрическа централа на понтон 7. Безконечен канал, който отново ще се захранва от водите на реката, пък ще бъде подходящ за спортни инициативи като гребане и кану-каяк и за естествена ледена пързалка през зимата, когато водите замръзнат. Освен воден комплекс с развлекателни съоръжения, Цанев предлага бул.“Придунавски“ да стане двупосочен.
Финансирането според автора на проекта може да бъде осигурено от програми на Европейския съюз. Цанев активно си сътрудничи с евродепутата Мария Габриел, която била запозната с неговата идея.