Бордова система за управление на електромобили донесе номинация на доц.Симеон Илиев, доц.Данчо Гунев и инж.Емил Митев от Русенския университет в категория  „Електроника и електротехника“ в конкурса „Изобретател на годината 2021“.
Бордовата система осигурява възможност воланът да е хванат непрекъснато с двете ръце, без да има нужда от пускането му при изпълнение на други основни или допълнителни дейности по време на шофирането. Захватът се осъществява само от безименния и малкия пръсти (в тях завършва улнарният нерв) и дланта на ръката. Палецът, показалецът и средният пръст оперират с органите за управление или допълват захващането.
Самата система напомня едновременно за воланите във Формула 1 и за игровите конзоли. И ако сега изглежда, че това е само едно кабинетно изобретение без особено бъдеще, може би трябва да си припомним изявлението на Илон Мъск, че „Тесла“ се отказва от класическия кръгъл волан. В началото това беше погледнато с насмешка, но по същия начин преди години беше приета и идеята на Мъск колите да се задвижват от електричество, а не от петрол.